Hvad lå der under træet?

DEBATTEN: Nytårsforsæt

Først og fremmest håber jeg, at i alle havde en fantastisk nytårsaften igår og, at i får et lykkebringende 2018!

Aleksandra og jeg, startede jo op på vores lille koncept “debatten”, tilbage i oktober. Desværre har vi har kun fået udgivet et enkelt indlæg i serien hver indtil videre – men nu har vi igen sat os til tasterne og er klar med et nyt og mere aktuelt indlæg. Du kan læse mit første indlæg i serien her og Aleksandras her.

Det er altid på denne tid af året, at man lige evaluerer hvad man gerne vil gøre bedre, hvad man gerne vil opleve eller hvilke vaner, man så vidt muligt, skal have skaffet sig af med.
New year, new me!

Der er da heller ikke noget mere forfriskende end en ny start, et nyt kalenderår og følelsen af, at kunne starte from scratch! Det er jo ikke fordi, at man de øvrige kalendermåneder ikke har mulighed for, at gøre en forskel for sig selv eller ændre sin måde, at se eller leve livet på – men vi kender nok alle sætningen “jeg starter i morgen”, “vi starter på mandag” eller “i det nye år vil jeg..”.
Det vil altid være nemmere, at ændre på tingene rent psykisk, hvis man gør det ved starten af noget, som f.eks. en uge, en dag eller et år, men det betyder også ofte, at så snart man når dertil, kan det ofte blive erstattet med et nyt “det bliver i morgen” og på den måde virker det ikke altid, efter hensigten (meget typisk mig) – der er jo “altid” er en ny dag i morgen, selvom man nok burde leve lidt mere efter, at der ingen dag er imorgen haha, men det er nok også udmattende i længden.

Jeg kan personligt godt lide, at sætte nogle nytårsforsæt op for mig selv, men jeg tør på en eller anden måde ikke, at sige dem højt, for hvad nu hvis jeg ikke kan overholde dem og skal holdes op på alt muligt – det orker jeg bare heller ikke og så er det jo ofte nemmere, at sige “næste år” igen, igen, igen, når det kun er en aftale man har med sig selv.
Sådan noget som rygestop f.eks. det har jeg (desværre), rykket et par år efterhånden.. Det er sjovt hvor nemt det er og hvor god samvittighed jeg ovenikøbet får, når jeg sætter mig for f.eks. at stoppe med at ryge i “det nye år”, på trods af, at jeg overhovedet ikke har gjort andet end, at sige “Det er mit nytårsforsæt”. Der er bare noget psykisk dejligt ved det og det giver en form for ro, at man da i det mindste har taget en beslutning om, at det gerne må være med på listen over ændringer.. Jeg tror aldrig, at jeg har overholdt et nytårsforsæt, men jeg er til gengæld god til, at bruge det som en sutteklud og en form for trøst. Præcis på sammen måde, som jeg bruger sætningen “Jeg starter i morgen!”.

5951de1f775893f8b364156af983443e

Nytårsforsæt kan selvfølgelig være mange ting, både store og små ændringer, ting man vil opleve, investeringer osv. Det er jo ikke fordi, at der er begrænsninger, men det er bare oftest ændringer til det bedre, jeg selv forbinder med et nytårsforsæt – at gå i fitness eksempelvist! Der er sjovt, som der altid er helt proppet nede i fitnesscenteret i januar måned! Det hænger nok også lidt sammen med, at vi har brugt hele december på, at køre en masse fedt ned i halsen og det gør vi med god samvittighed fordi, “at vi jo starter til januar” (sutteklud) og ligeså stille, som ugerne/månederne går, så er det lidt som om, at de nytårsforsæt ikke er ligeså vigtige, som de var, i starten af året – kender i det?! Men istedet for kun, at slå sig selv i hovedet og fylde listen med alle de kedelige og svære ting, så kan man jo ligeså godt sætte en masse nytårsforsæt op, i form af bucketlist punkter indimellem som f.eks. “inden året er omme, har jeg mærket vandet på Bali????” DE er da også meget sjove, at overholde! Tror jeg blander det lidt i år.

I forbindelse med dette indlæg, har jeg grublet over nogle nytårsforsæt, som jeg gerne vil have gjort noget ved i 2018:

  • Rygestop!!! Eller i hvert fald nedtrapning (det lyder ikke ligeså hårdt).. Igen, igen.
  • Holde mine nytårsforsæt
  • Blive langt bedre til, at lave en masse lækker og varieret mad og rent faktisk gøre noget ud af det (laver altid spaghetti med kødsovs eller andet i den stil…not so wifey)
  • Rejse til Thailand igen (eaaasy)
  • Få bloggen op at køre ordenligt (det vil sige, mere end 7 indlæg om måneden)
  • Finde ud af, at det er sjovt at gå i fitness (kan se ned på fitnessDK fra mit vindue, så jeg burde bare komme igang og har det i bund og grund også bedst, når jeg får trænet regelmæssigt)
  • Få kørt en masse bil! Jeg har vitterligt siddet bag et rat max 15 gange siden maj måned, hvor jeg fik mit kørekort.. Er liiiidt angst for det og det er bare så ærgerligt!

Hvad synes i om nytårsforsæt? går i op i det? sætter i jer ned, og skriver en liste op til januar eller tager i den på gefühlen?? Og nu vi er ved det, så kom da lige med nogle gode nytårsforsæt i selv glæder jer til, at føre ud i livet!

Aleksandra har skrevet et lignende indlæg, som man kan læse lige her!

1 kommentar

  • En rigtig fin liste af planer du har fået lavet 🙂 jeg gør selv det samme og det er sjovt at se tilbage på i løbet af året, når man bliver rastløs og får den der “nu skal der ske noget” tanke, så kan man jo altid arbejde på en af emnerne fra listen! Held og lykke med dine fortsæt smukke 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad lå der under træet?