Når man føler sig som en fiasko...

5 ting jeg elsker/hader ved at bo i indre by

nyhavn-district-982836_1920

Helt generelt ELSKER jeg København og især indre by, hvor jeg bruger 99% af min tid. Jeg har altid brugt meget tid derinde og har nu boet her siden juni 2017, hvilket har været meget befriende, men samtidig har jeg også set sider af byen, som ikke tiltrækker mig så meget.

5. ting jeg ELSKER:

1. Her summer ALTID af liv og jeg elsker det! Jeg har det aller bedst og er mest tryg, når jeg kan mærke, at der er andre mennesker i nærheden. Selv på de koldeste og mest mørke dage, er der liv og lys og det gør det hele meget bedre.

2. Jeg er altid tæt på mine venner, da samlingsstedet som regel er, at finde på en af caféerne om hjørnet. Jeg er blevet meget mere spontan efter, at jeg er flyttet ind til byen og det er jo klart, da jeg ofte bare skal ned af en trappe og så er jeg der. Det gør mig glad, at jeg på trods af arbejde, hunde og uddannelse, kan se mine veninder så meget som jeg gør og det hjælper helt sikkert, at jeg bor hvor jeg gør.

3. Alle “nødvendigheder” er lige ved hånden! Når jeg siger nødvendigheder er der selvfølgelig mange af tingene, jeg ville kunne undvære, såfremt jeg boede et andet sted! Men det er da rart, at have alverdens shoppe- og indkøbsmuligheder, et hav af caféer og restauranter, fitness osv. lige i “baghaven”.

4. By, grønne områder og hav i et! København K byder jo på det hele og det er klart noget af det, som der tiltrækker mig mest. Har man brug for nogle grønne omgivelser og noget natur, så er der mange muligheder som f.eks. Kastellet og Kongens Have, har man brug for, at se vandet, så er der Nyhavn, Kvæsthusmolen (Ofelia Beach) og inderhavnsbroen som får dig til voldene på Christianshavn på 5 min. – Alle disse ting kombineret, gør bare København til BYEN for mig. Der er intet bedre end, at være her på de lune sommerdage og aftener og jeg bliver lige høj hver gang sommeren er over os!

5. Afstand! For mit vedkommende kunne jeg ikke bo bedre ift. afstand til både skole og arbejde. Jeg har en 5 min. gåtur til begge dele og det giver bare en frihed og frigiver en masse tid! Jeg bruger MEGET sjældent tid på transport og på, at vente, holde i kø osv. Det er også et stort plus.


5. ting jeg HADER:

1. Ligeså meget som jeg elsker, at det summer af liv og mennesker, ligeså meget kan det irritere mig, når jeg går på et smalt fortov og folk går i deres egen verden, stopper op og man nærmest klodser direkte ind i dem, folk der går 3 på række (igen på smalle gader og stræder) og nægter, at give lidt plads osv. Puha jeg kan blive så træt.

2. Jeg har to dejlige hunde, som begge er 2 år og med krudt bagi – alt er spændende, alle mennesker skal hilses på, alt mad på gaden skal spises og alle duer skal dræbes. Som man nok kan regne ud, kan det godt være en stor udfordring, at gå tur og det er langt fra ligeså afstressende som det var før i tiden. Vi går ofte i Kongens Have og der er det dejligt, men vejen derhen er “LANG” og kræver overskud, flere gange dagligt haha.

3. Parkering…. Jeg behøver nok ikke skrive så meget mere til dette.

4. Larm. Heldigvis går jeg jo, i en alder af 22 år, stadig en del i byen og er ikke just lydfølsom, så derfor fylder dette slet ikke så meget, som det kunne. Nu bor jeg også pt. i et af de mest attraktive områder, hvad angår barer, klubber og gadefest hver weekend aha. Det er ofte høj bas, fulde (højtråbende) mennesker og hvad der nu hører med, til en god brandert, som jeg falder i søvn til. Oftest har jeg intet problem med det og kan let abstrahere fra larmen (og helt uden ørepropper), men en sjælden gang i mellem, kan det også blive for meget af det gode.

5. Skrald! Det er naturligvis mest lørdag og søndag morgen gaden flyder med affald, mad og bræk mmmh, men det sker da også på alle andre dage. Udover at det både er ulækkert og respektløst at folk kaster med så mange glas, flasker, mad osv. på gaderne, er det også et stort problem, når man har hund. Vores morgentur lørdag og søndag ligner mest af alt “jorden er giftig”, da der er mange fælder man kan træde i. Jeg er sikker på, at Cleo og Ferg nyder når de lige får fat i en halv kebab, men når man nærmest skal bære dem over glasskår, mad og bræk som ligger spredt overalt, kan man blive lidt (meget) harm over, hvad folk har gang i, på deres bytur.

Selvom jeg har listet lige mange fordele og ulemper op, har det helt klart været nemmest, at komme op med de positive! I bund og grund er jeg mere end tilfreds med at bo her!

Processed with VSCO with c1 preset

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når man føler sig som en fiasko...